2018-07-10 07:09:01• hírek • (x)

Fantasztikus dolgokat művel a testeddel az úszás

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos lenne, hogy be tudjunk iktatni egy kis sportolást a mindennapjainkba. A rendszerességen van az abszolút hangsúly, hiszen testünk akkor tud alkalmazkodni a terheléshez, tud fejlődni és tudja produkálni azokat a pozitív változásokat, amiket remélünk is tőle.

Sokan nem találták még meg, melyik az a sportág, amit a legszívesebben csinálnának. Nem is könnyű a döntés, a fitnesstől kezdve a különféle csoportos órákon át a csapatjátékokig rengeteg lehetőségünk van, amelyek közük választhatunk.


Talán csak sokadik gondolat lenne, mégis érdemes előrevenni az úszást azon a bizonyos listán. Több érv szól mellette, mint hinnéd!


A teljes testet megmozgató edzésformáról van szó: szinte minden izmod bekapcsolódik a munkába egy-egy úszás alkalmával. Feszülnek a hasizmaid, dolgozik a hátad, a vállad, komoly fizikai munkát végeznek a lábaid, egyszóval pár leúszott hossz után egészen biztosan érzed majd minden porcikádat.


Állóképességi sportról lévén szó, a futáshoz vagy a kerékpározáshoz hasonlóan keringési- és légzőrendszerünket egy-egy ezdés alatt fokozottan dolgoztatjuk, erősítjük.  Ennek számtalan előnyét élvezhetjük a hétköznapokban is: lehet, hogy fel sem tűnik, de könnyebben lépcsőzünk majd, nem fulladunk ki, ha a busz után kell szaladni és a nyári melegben akár kevevebb izzadással is megúszhatjuk a fülledt napokat.


A víz ellenállása miatt ráadásul intenzívebb munka végezhető, mint a szárazföldön, arról nem is beszélve, hogy  túlsúlyos, illetve mozgássérült személyeknek is javasolt mozgásformáról van szó, mert úszás közben a gerincoszlopra és a csontozatra kisebb terhelés nehezedik.


Növekszik tehát az állóképességed, jobban bírod majd a mindennapos terhelést, erősíted az izomzatod, hűsíted magad a medence kék vizében és egy rövid időre teljesen kikapcsolódhatsz. Kell ennél több motiváció ahhoz, hogy ellátogass a Selectbe, hogy csobbanj egyet?


Szerintünk sem! Ejtsd útba a Gellért Sándor utca 2. szám alatt található Select uszodát és töltődj fel! Érdeklődni a 0261-706-957-es telefonszámon lehet, illetve bővebb információ a komplexum honlapján is elérhető az alábbi linkre kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: